Historien vår

Siden 1937 har banebrytende ideer drevet arbeidet vårt med å skape effektive løsninger for helsevesenet.

Gjøre livet lettere

Ambus selskapsfilosofi har alltid vært et ønske om å gjøre livet lettere for leger og å finne innovative produkter som kan redde liv. Innovasjon og entreprenørskap er avgjørende for Ambu. Slik har det alltid vært. Og slik vil det alltid være.

Historien vår

I 1937 grunnlegger ingeniøren Holger Hesse Testa Laboratory, som senere ble til Ambu. Hesse utviklet produkter som utgjorde en forskjell for pasienter og leger. Sicca hemometer var det første produktet som gjorde at privatpraktiserende leger kunne måle mengden hemoglobin i blodet, uten å måtte sende en blodprøve til et eksternt laboratorium.

Ambu-bagen

Det virkelige gjennombruddet kom i 1956, da Ambus ventilasjonsbag, som ble utviklet sammen med anestesiolog Henning Ruben, kommer på markedet. Det var verdens første selvoppblåsende ventilasjonsbag og en stor milepæl innen akuttmedisinsk utstyr. Ambu-bagen blir en permanent del av produktutvalget i sykehus og akuttjenester. Testa Laboratory – som senere skal bli til Ambu – er i vekst.

Veksten

På 60- og 70-tallet fortsetter veksten for Testa, som nå ledes av avdøde Holger Hesses kone. Viktige produkter lanseres, deriblant dukker, PEEP-ventilen, EKG-simulatoren og mange andre.
 
Mot slutten av 70-tallet var etterspørselen etter Ambus produkter overveldende. Et globalt distribusjonsnettverk og salgsfirmaer styrker Ambus stilling på det globale markedet for medisinsk pleie og opplæring. Produktene faller nå inn under to kategorier: gjenoppliving og opplæring.


Ambu får navnet sitt

I 1986 bytter Testa Laboratory navn til Ambu International, og seks år senere markerer en etterlengtet børsnotering offisielt Ambu som et internasjonalt selskap. 

Elektrodevirksomhet

I 2001 kjøper Ambu Medicotest, Europas største produsent av elektroder. Med dette oppkjøpet følger en stor portefølje av kvalitetselektroder som heter BlueSensor. Og det første skrittet mot å gradvis flytte Ambus produksjon fra Danmark til Malaysia og Kina er tatt.
 
Det er også på dette stadiet at Ambu begynner å fokusere mer på å fremme engangsenheter. Det medisinske miljøet og flere markeder har behov for engangsenheter, og engangsaspektet blir gradvis en integrert del av strategien vår.
 

Hvor er vi i dag

Siden 2009, da vi lanserte verdens første fleksible engangsvideoskop, har vi vist veien innen engangsbronkoskopi. Ambu® aScope™ er en avansert plattform for å forbedre pasientpleien, optimalisere arbeidsflyten for helsepersonell og redusere kostnadene for helsevesenet.

Vi har hele tiden fortsatt å bygge på den viktige arven vår, ved å få frem banebrytende ideer og gjøre dem til effektive løsninger for helsevesenet. Det har ført oss dit vi er i dag – ett av verdens mest anerkjente selskaper for medisinsk utstyr.

keyboard_arrow_up